آخرین عناوین

چهارشنبه 1 فروردين 1397-21:18 کد خبر:50907

بلاغ گزارش می‌دهد:

نانوا نمی‌تواند با آرد کم کیفیت، معجزه کند/ حق انتخاب آرد نداریم

بهبود کیفیت پخت نان سال‌ها است که از سوی مسئولان مازندرانی وعده داده می‌شود ولی با این وجود شهروندان مازندرانی معتقدند تفاوتی در کیفیت نان حتی در درازمدت مشاهده نمی‌شود.


خزرخبر:در سبد خانوار، نان یکی از اصلی‌ترین کالاها است و به‌عنوان مهم‌ترین گزینه مصرفی مردم محسوب و همواره بیشترین سهم را در هرم غذایی دارد.

نان بخش جدایی‌ناپذیر سفره‌ها و نقش عمده‌ای در سفره خانواده‌ها داشته و دارد، اما کیفیت نان تولید شده در استان، مطلوب نیست و بخش زیادی از آن به ضایعات تبدیل می‌شود.

گفتنی است بهبود کیفیت پخت نان سال‌ها است که از سوی مسئولان استان وعده داده می‌شود ولی با این وجود شهروندان مازندرانی معتقدند تفاوتی در کیفیت نان حتی در درازمدت مشاهده نمی‌شود.

برخی از نانوایان و شهروندان استان معتقدند گندم و آرد مورد نیاز نانوایان کیفیت خوبی ندارد و به همین علت نان تولید اغلب خبازی‌ها مطلوب نیست.

هیچ واحدی حق تعطیلی در ایام نوروز را ندارد

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خبازان مازندران اظهار کرد: 3 هزار و 284 نانوایی یارانه‌بگیر در استان مازندران فعالیت می‌کنند که البته بیش از یک‌هزار و 200 خبازی آزادپز نیز مشغول فعالیت هستند که زیر نظر اتحادیه تعاونی خبازان استان نیستند.

پرویز شریفی با بیان اینکه در ایام نوروز نانوایی تعطیل نداریم، افزود:در ایام نوروزی هیچ نانوایی حق تعطیل کردن واحد خود را جزء ایام تعطیلی ماهانه را ندارند و واحدهای کشیک تنها ساعات کاری‌شان اضافه می‌شود.

وی در پاسخ به میزان نوسازی و تجهیز واحدهای خبازان طی سال‌جاری خاطرنشان کرد: به‌ طور میانگین تنها 20 درصد از واحدها بازسازی شده است و بقیه واحدها، نیازمند تسهیلات کم‌بهره‌ هستند تا علاوه بر بازسازی به دستگاه حرارت غیرمستقیم مجهز شوند.

شریفی تصریح کرد: 90 درصد از واحدهای خبازی استان به ‌صورت مستقیم نان پخت می‌کنند و باوجود پیگیری‌های مکرر هنوز اقدامی در خصوص کاهش این میزان محقق نشده است.

نانوا نمی‌تواند با آرد کم کیفیت معجزه کند

وی با بیان اینکه ما مشکل آرد داریم، اضافه کرد: آرد ما واقعا بی‌کیفیت است و همان‌طور که شخصا این موضوع را با استاندار مطرح کردم نانوا نمی‌تواند با آرد کم کیفیت معجزه کند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خبازان مازندران با بیان اینکه نانواهای استان حق انتخاب آرد را ندارند، گفت: شرکت غله، گندم فروش است و الان همه چیز در اختیار این شرکت است،کارخانه ‌دارها از گندم دولتی استفاده می‌کنند و چون دارای نفوذ هستند، آرد مرغوب را در اختیاران خبازان قرار نمی‌دهند.

عدم حق انتخاب آرد و طبخ مستقیم عوامل اصلی نان نامرغوب

شریفی تأکید کرد: اصل عدم مرغوبیت نان، از یک‌سو عدم حق انتخاب آرد از سوی خبازان و از سویی دیگر، طبخ نان با حرارت مستقیم است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مازندران در پایان گفت: برای بهبود وضعیت خبازی‌ها، نیازمند تسهیلات درازمدت و کم بهره هستیم تا واحدها را نوسازی، بازسازی و مجهز به دستگاه‌های پخت با حرارت غیرمستقیم کنیم.

کمبود آرد نداریم

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور نیز در این‌باره اظهار کرد: طی تعطیلات نوروز سال 1397 تعداد 405 واحد خبازی در استان مازندران در طرح کشیک نوروزی به‌صورت فوق‌العاده به تولید نان و ارائه به همشهریان و مسافران می‌پردازند.

سیدمحمد جعفری افزود: خبازی‌ها مشمول طرح کشیک نوروزی به‌منظور سهولت دسترسی مسافران نوروزی به نصب بنر بر درب واحد صنفی خود می‌پردازند.

وی با اشاره به توریستی بودن مازندران و ترافیک سنگین جاده‌ای به‌ویژه در غرب استان به تمهیدات این شرکت اشاره و خاطرنشان کرد: سهمیه نیمه اول فروردین خبازی‌های استان زودتر از ماه‌های قبل به همراه 655 تن سهمیه آرد فوق‌العاده جهت واحدهای خبازی کشیک، پیش از آغاز ایام عید به شهرستان‌ها ارسال می‌شود.

جعفری گفت: با تمهیدات صورت گرفته و ذخیره‌سازی آرد کافی در انبار شهرستان‌ها، هیچ نگرانی و کمبودی در خصوص آرد مورد نیاز واحدهای خبازی در استان وجود ندارد.

البته در پایان اشاره به این مطلب هم خالی از لطف نیست که شاید علت اصلی وضعیت نابسامان نان عدم متولی مشخص و منسجم و تقسیم کار این حوزه در میان چندین کارگروه و سازمان باشد که نیازمند بازنگری است.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :